Dos independentistes seran jutjats per plantar cara a la catalanofòbia

El jutjat de primera instància i instrucció de Cerdanyola del Vallès ha imputat delictes de vexacions, coaccions i desordres públics contra dos joves independentistes arran de l’acció de boicot contra la conferència “Una alternativa para Cataluña” que Rosa Díez va pronunciar a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els dos independentistes hauran de declarar el dia 22 de juliol davant del jutge.

El passat 5 de març el partit Unión, Progreso y Democracia va organitzar un acte de propaganda espanyolista a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB consistent en una conferència de la líder del partit Rosa Díez. Davant d’això un centenar de joves i estudiants, molts d’ells independentistes, van accedir a l’Aula Magna on s’anava a produir l’esdeveniment i mitjançant crits i càntics van palesar la seva intenció d’impedir la realització del mateix.
La tensió va anar en augment per les discussions dels estudiants amb els militants d’UPyD i el degà de la facultat, el professor Salvador Cardús, fins que aquest darrer decidí anul·lar la conferència davant la impossibilitat de la seva realització a l’Aula Magna. Tanmateix i ajudats per la seguretat privada i policies de paisà, Rosa Díez va poder exposar el seu programa polític en una altra sala davant d’una vintena de militants del seu partit, això si escridassats en tot moment des del passadís adjunt per desenes d’estudiants.
Unión, Progreso y Democracia i Rosa Díez encapçalen un moviment espanyolista que treu el seu rèdit electoral mitjançant la catalanofòbia amb actes i campanyes com el realitzat a la UAB. Les seves propostes polítiques giren al voltant d’un estat uniforme i centralista a nivell polític i l’assimilació cultural hispànica de la nació catalana. No se’ls han caigut els anells a l’hora de demanar la il·legalització de partits polítics independentistes i la persecució dels seus partidaris, la supressió de les comunitats autonòmiques i el retorn de les competència a l’Estat o l’eliminació de les polítiques de normalització les llengües minoritzades com el català, el basc o el gallec.
Davant de la denúncia presentada pel partit de Rosa Díez i que ha ocasionat la imputació de dos joves independentistes, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, organització majoritària als claustres de les universitats catalanes, volem exposar les següents consideracions:
  • El moviment espanyolista del que forma part UPyD i Rosa Díez utilitza l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi d’enfrontar i crispar la ciutadania.
  • L’acte realitzat a la UAB forma part d’aquesta campanya de crispació i no tenia cap mena de rigor acadèmic, més enllà de la propaganda electoral espanyolista. Les autoritats de la universitat davant de l’intent de provocació d’UPyD haurien d’haver denegat el permís per a la seva consecució.
  • L’obertura d’aquesta causa torna a palesar que la justícia espanyola persegueix descaradament els activistes independentistes i que resta al servei de l’espanyolisme més ranci i recalcitrant.
Finalment el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans convoca una concentració de suport als encausats el 22 de juliol davant dels jutjats de Cerdanyola del Vallès i anima a la societat catalana a participar-hi i a realitzar mostres de suport.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, dilluns 21 de juny de 2010

Els comentaris estan tancats.