El SEPC davant la detenció de Marina Sagastizabal, estudiant de la UAB

Aquesta passada matinada l’estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, Marina Sagastizabel, ha estat detinguda per ordre del jutge de l’Audiència Nacional espanyola Fernando Grande Marlaska sota l’acusació de pertinença a l’organització juvenil basca SEGI, il·legalitzada per la justícia espanyola.

L’estat d’excepció s’ha donat per darrera vegada al nostre país per l’aplicació de la Llei Antiterrorista, que ocasiona una mancança de garanties de drets ciutadans cap a la persona detinguda segons l’últim informe del relator de Nacions Unides contra la tortura. D’altra banda i per tercera vegada la comunitat internacional es qüestionava la legitimitat d’un tribunal d’excepció com l’Audiència Nacional.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) denunciem la privació de drets i llibertats democràtiques en que rau sotmesa l’esquerra abertzale, el paper de la violència d’Estat que suposa aquests últims segrestos i mostrar la nostra preocupació per l’alt risc de patiment de tortures que pot ocasionar la situació d’aïllament en que es troba a hores d’ara.
Per aquests motius des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:
  • La immediata posada a disposició judicial de les detingudes.
  • L’aixecament del règim d’incomunicació amb els drets a l’advocat de confiança o de contacte amb els seus familiars que suposa.
  • El posicionament unànime de tota la comunitat universitària en el control de la vulneració de drets i garanties que suposa l’aïllament.
  • La condemna unànime de l’aposta repressiva que ha emprès l’Estat espanyol front a l’inici del procés de resolució del conflicte que hi ha a Euskal Herria.
  • El suport de totes les institucions democràtiques i de la societat internacional en la solució del conflicte que viu Euskal Herria.
Prou repressió al jovent que lluita, solidaritat amb les companyes d’Euskal Herria!
Audiència Nacional: Tribunal d’Excepció!
Barcelona, 22 d’octubre de 2010
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Us enllacem també el comunicat de l’Assemblea de Polítiques i Sociologia, que també s’ha mostrat contrària a la detenció. I la notícia a L’ACCENT.

Els comentaris estan tancats.