Vídeo de presentació de la Carta Catalana dels Estudiants

 

Què és la Carta Catalana dels Estudiants?

La Carta Catalana dels Estudiants (CCE) és la proposta política on hi consta tot allò que defensem per a l’educació als Països Catalans.

Neix d’una reflexió sincera sobre la passivitat del moviment estudiantil en la configuració de l’agenda política en matèria educativa. Entenem que els activistes hem de jugar un rol actiu en la construcció del model educatiu i per això cal teixir una alternativa programàtica que deixi enrere les deficiències de les propostes reactives que fins ara han caracteritzat el moviment estudiantil. Valorem que la pressió al carrer i a les aules és necessària però també ho és la proposta tangible d’una alternativa en el model educatiu.

En aquest sentit, la Carta Catalana dels Estudiants (CCE), està partint d’un procés de participació directa de les bases activistes per tal de configurar un proposta democràtica fonamentada en l’autonomia del moviment i la innovació dels procediments de discussió i consens.

La construcció d’aquest projecte parteix del debat i reflexió sobre cinc eixos: Popular, de qualitat, públic, no patriarcal i català. Cada un d’aquests debats es duu a terme en cada un dels nuclis del SEPC que existeixen arreu del país, a través d’assemblees obertes o debats interns. D’aquesta manera, ens assegurem que el nostre projecte de configuració d’una educació popular, es teixeix sense lideratges, i a través d’un procés realment participatiu.

I és que entenem que en el moment actual és molt important delimitar les dues línies de treball que ens pertoquen com a sindicat d’estudiants que aposta per la via rupturista: d’una banda, la lluita necessària en contra de la pèrdua de drets i llibertats (retallades, augment de taxes, acomiadaments…) i d’altre banda, la proposta emancipadora en quant a matèria pedagògica, entenent que aquesta només serà possible en el marc d’una ruptura amb el model econòmic i polític actual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s