Documental Operació Garzón a la UAB

Documental de l’Opración Garzón, amb la presència de Ramón Piqué, professor de la UAB, represaliat del ’92 i portaveu del col·lectiu d’encausats i membre de l’Associació Memòria contra la tortura.
——————

operacio garzon

Ara fa 20 anys de l’Operació Garzón als Països Catalans, la persecució de l’independentisme català en el marc dels Jocs Olímpics celebrats el 1992 a Barcelona.

Enmig de tota la febre d’aniversari que se’ns ha fet respirar aquest estiu, des de Llibertat.cat han impulsat la producció d’aquest documental per tal de ser ser rigorosos i recordar la cara més oculta dels Jocs. Un total de 38 independentistes van patir una persecució indiscriminada acusats de pertànyer a Terra Lliure.

La impunitat amb què va torturar la Guàrdia Civil i la vulneració dels drets humans que el jutge Baltasar Garzón va fer obviant les denúncies dels detinguts, han motivat la investigació i posterior producció d’aquest documental. Perquè se sàpiga tota la veritat.El Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg, 12 anys després, va condemnar l’estat espanyol per haver vulnerat l’article número 2 de la Convenció contra la Tortura en haver-se negat a investigar les denúncies per maltractaments tot i les evidències existents. L’aparell polític i jurídic del moment, però, no s’han assegut mai, de moment, al banc dels acusats.

Tràiler: http://www.youtube.com/watch?v=iKNmyCwGxeU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s