#No paguem a la UAB contra la pujada de taxes en el transport públic

La campanya del SEPC i Arran contra la pujada de taxes en el transport públic va concloure aquest dimecres a la UAB. Contra les retallades i la privatització, NO PAGUEM! 

Pujar a la Universitat Autònoma de Barcelona comporta una despesa de quasi 700€ durant l’any universitari  per a un estudiant de Barcelona. Si aquest viu a Igualada, el preu destinat al transport per poder assistir a classe puja als 1494€.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La suma dels diferents elements que envolten la universitat pública a l’actualitat provoquen que rebre una educació acadèmica superior sigui un luxe destinat únicament a les classes benestants. El problema no només rau en la mercantilització que l’ensenyament, i amb ell la Universitat Autònoma de Barcelona, està patint sinó que es vincula amb la pujada continua any rere any del transport públic. Pujades que obstaculitzen l’accès al campus i acaben afegint-se a la gran despesa que comporta estudiar a les universitats públiques dels Països Catalans després de l’últim augment de taxes al 2012.

El difícil accès a la nostra universitat provoca que la majoria dels estudiants hagin de combinar un o més mitjans de transport per arribar-hi: d’aquesta manera, una estudiant de Vilanova i la Geltrú haurà de pagar dues zones fins a Barcelona i 4 zones més de tornada cap a la seva població vivint així una pèrdua de temps que ni es justifica ni s’excusa analitzant els preus desorbitats que ens fan pagar i el grau de deteriorament que envolta el servei.

Aquesta progressió en l’augment dels preus ens porta directes a pensar en la seva no molt llunyana privatització. I és que les tarifes actuals són desproporcionades per a estudiants que pateixen condicions de precarietat i no disposen d’un poder adquisitiu. Davant la poca implicació de TMB i de l’ATM en mantenir el caràcter veritablement públic dels transports, convidem a tothom a no pagar un transport que no és res més que una necessitat per al desenvolupament del nostre dia. Perquè si s’excedeixen i ens ataquen, nosaltres no paguem!

Estudiants, defensem el transport públic!

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

no paguem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s